TOP TüP BEBEK ÖNCESI NELERE DIKKAT EDILMELI SECRETS

Top Tüp Bebek Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli Secrets

Top Tüp Bebek Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli Secrets

Blog Article

Tüp bebek uygulamasında ilaçlarla yeterli büyüklüğe getirilen yumurtalar genellikle vajinal yolla duruma göre abdominal yolla anestezi ile sedasyon altında steril koşullarda fifteen dakika suren OPU dediğimiz bir işlemle yumurta toplama işlemi yapılmaktadır.

Aşılama yöntemi ile tüp bebek tedavisi arasındaki en önemli farklardan biri geliştirilen yumurta sayısıdır. Hem aşılamada hem de tüp bebek tedavisine adetli başlanır.

Yumurtalar elde edildikten sonra alınan spermlerle bir araya getirilmesi işlemi iki türlü yapılmaktadır. Klasik yöntemde spermler ve hazırlanmış olan yumurta özel bir ortamda bir araya getirilerek embriyo elde edilmesi hedeflenirken; mikroenjeksiyon yönteminde seçilen sperm yumurta içerisine özel bir teknikle bırakılmakta ve embriyo elde edilmesi hedeflenmektedir.

Yumurta hücresinin döllenme için yeterli olgunluğa ulaştığından emin olduktan sonra çatlatma iğnesi uygulanır ve yaklaşık 36 saat sonra laboratuvar ortamında seçilmiş olan kaliteli sperm hücreleri rahim içerisine transfer edilir. Bu uygulama sonucunda gerçekleşen gebelik oranı %fifteen civarındadır.

Böylelikle mesanenin dolu olması kolaylıkla sağlanır. Son derece ince bir katater kullanılarak vajenden ve rahim ağzından geçilir, rahmin endometrium tabakasına ulaşılır.

Tüp bebek işlemlerine başlamadan önce gebelik oluşumuna engel olan problemlerin araştırıldığı testlerin mutlaka yapılması gerekir. 

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve Website adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Ankara'da bulunan önde gelen tüp bebek merkezlerinden biri ve uzman doktorları hakkında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Bu öneriler, yumurtalıkların sağlıklı bir şekilde uyarılmasına ve tüp bebek tedavisinin başarılı olma şansının artmasına gardenımcı olabilir.

Uygulanan tüp bebek aşamaları arasında ikinci sırada yer alan bu işleme başlamadan önce vajen bölgesine ultrason probu yerleştirilir. Bu sayede doktor tarafından yumurtaların Web bir şekilde görüntülenmesi de sağlanmış olur.

Yumurtaların alınması için özel olarak tasarlanan tıbbi bir iğne propertyımı ile yumurta içerisinde bulunan sıvının aspire edilmesi sağlanır.

Aşılama tedavisinde de tüp bebek tedavisinde olduğu gibi üreme hücrelerinin gelişimini desteklemek amacıyla ilaç tedavisi uygulanabilmektedir. Bu ilaç tedavilerinin amacı anne adayının yumurtalıklarının uyarılmasıyla nitelikli ve sayıca fazla yumurta hücreleri elde edebilmektir.

Tüp bebek tedavisinde olgun yumurtalar yumurtalıklardan toplanır, laboratuvar ortamında kadın ve erkek üreme hücreleri olan sperm ile biraraya getirilir ve elde edilen döllenmiş yumurta annenin rahmine yerleştirilir, embriyonun annenin rahmine tutunması Polycystic Ovary Syndrome sonucunda hamilelik başlar.

Erkekte ise genellikle testis fonksiyonunda bozukluk, sperm kanallarında anomali veya tıkanıklık, testislerde enfeksiyona yol açan hastalık ve sperm oluşumunu etkileyen çeşitli genetik sorunlar doğurganlık kaybına neden olan başlıca etkenler arasındadır.

Dolayısıyla istisnasız tüm çiftlerin bu tedavinin aşamaları hakkında detaylı bilgi sahibi olması gerekiyor. Elbette bu aşamaları sizlere tek tek PCOS aktaracağız ancak öncesinde çiftlere verilen eğitimden söz edelim.

Report this page